Agentii si brokerii de asigurari sunt obligati sa urmeze cursuri de pregatire profesionala

cursuri brokeri asigurari

Toti intermediarii in asigurari ar putea fi obligati sa urmeze pana la sfarsitul lui 2013 cursuri de pregatire profesionala, potrivit unui proiect de norma al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Astfel, agentii de asigurari si brokerii va trebui sa urmeze cursuri cu o durata de cel putin 60 de ore, a caror tematica va fi aprobata de CSA, iar la sfarsit vor sustine un examen de absolvire si vor primi un certificat de atestare profesionala.


Conducatorii agentilor de asigurare persoane juridice si cei ai brokerilor trebuie sa urmeze aceste cursuri pana la sfarsitul lui 2012.


Incepand cu anul viitor, certificatele de atestare profesionala vor deveni conditii obligatorii in contractele de munca sau de intermediere incheiate de agenti si brokeri.


Dupa adoptare, norma se va aplica inclusiv sucursalelor societatilor de asigurare si celor de intermediere din Spatiul Economic European. CSA a deschis in aceasta vara Institutul de Management in Asigurari, care ofera cursuri de pregatire profesionala pentru persoanele care lucreaza in domeniul asigurarilor.