Alexandru PINTILIE: In 2010, piata de brokeraj s-a maturizat

In anul care tocmai s-a incheiat, piata de brokeraj din Romania s-a

maturizat si a crescut, tinzand sa reprezinte, in conditiile in care in

T4/2010 s-ar mentine tendintele inregistrate din primele trei trimestre

ale anului, intre 35 si 40% din totalul pietei de asigurari.

Aceasta stare de fapt s-a concretizat, in pofida disponibilitatilor financiare mai reduse ale romanilor, "pe fondul constientizarii necesitatii utilizarii serviciilor de intermediere in asigurari", a apreciat Alexandru PINTILIE, Partener, PINTILIE Broker de Asigurare.

In particular, pentru PINTILIE Broker, anul 2010 "a fost un an mai bun, cu o crestere semnificativa a vanzarilor pe partea de agentii clasice, dar si pe on-line", volumul de prime intermediate totalizand circa 23,15 mil. lei.

Potrivit liderului PINTILIE Broker, printre reusitele din 2010 se afla dezvoltarea activitatii on-line prin dezvoltarea unui nou site (www.asiguratorii.ro), care vine in intampinarea clientilor cu oferte de asigurari de locuinte si medicale, "castigarea primului loc la Gala Premiilor e-commerce la categoria servicii si turism cu www.rca-ieftin.ro, marirea echipei, realizarea conexiunii directe cu serverele celor mai importanti asiguratori, precum si deschiderea a trei noi agentii clasice".

Totodata, in 2010, principalele confruntari au fost legate de "fluctuatia aparuta pe piata muncii, pastrarea pasului pe partea tehnica si pozitionarea brandurilor noastre in piata. P