Asigurarile de locuinte ies in strada - o campanie derulata de industria de asigurari din Romania

Casa in flacari

Incepand de astazi si pana la finalul acestei saptamani se deruleaza cea mai ampla campanie de informare si educare a populatiei cu privire la siguranta locuintelor organizata pana acum in Bucuresti si in principalele orase ale tarii: "Protejeaza-ti casa! Asigura-te!"

Incheierea unei asigurari de locuinta reprezinta cea mai avantajoasa modalitate de protectie pentru casa si bunurile fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, putin peste 15% din totalul de 8,3 milioane de locuinte sunt asigurate facultativ la nivel national. Mai mult decat atat, romanii sunt, in continuare, informati doar intr-o mica masura cu privire la beneficiile unei asigurari de locuinta, desi frecventa catastrofelor naturale este in crestere de la an la an.

In acest context se deruleaza campania organizata, in parteneriat, de catre Prefectura Bucuresti, PAID - Poolul de Asigurare impotriva Dezastrelor si APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, si care beneficiaza de sprijinul industriei de asigurari din Romania.

Intregul concept are la baza distribuirea de brosuri informative gratuite, "Ghidul Sigurantei Casei Tale". Acestea contin informatii de interes public referitoare la rolul asigurarilor de locuinte, obligatorii sau facultative, precum si cu privire la modalitatea de obtinere a despagubirilor in cazul producerii unei daune.

Astfel, incepand de astazi, pe intreaga perioada a campaniei, brosura, editata in 3 milioane de exemplare, va fi distribuita gratuit, in 3 milioane de exemplare, in toate intersectiile importante din Capitala si in alte 15 orase importante din tara, in statiile de metrou si in marile centre comerciale, precum si la sediile institutiilor publice deconcentrate ale Prefecturii Bucuresti, inclusiv la ghiseele Postei Romane, Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, Directiei Generale a Finantelor Publice, Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, brosura va fi distribuita impreuna cu editia de miercuri, 23 februarie, a cotidianului Romania Libera.

Mesajul campaniei va fi promovat, in acelasi timp, prin spoturi, stiri si interviuri difuzate de Radio EUROPA FM si TVR Info, prin materiale de interes public preluate de Romania Libera, de Wall-street.ro, 9am.ro - pe editiile de print si web.

Campania beneficiaza de sprijinul tuturor companiilor importante de asigurari si brokeraj care opereaza in domeniu: ASTRA Asigurari, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG, EUROINS, BCR Asigurari, GENERALI, PIRAEUS Broker, CITY Insurance, SAFETY Broker, OTTO Broker, ARDAF si CREDIT EUROPE Asigurari.

Referitor la campania care demareaza astazi, Mihai Cristian ATANASOAEI, Prefectul Capitalei, a declarat:

"In calitate de Presedinte al Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, am obligatia si datoria sa ma asigur ca, in cazul producerii unei calamitati, salvarea vietilor omenesti este prioritatea fortelor de interventie. In calitate de Prefect, sunt obligat sa protejez sanatatea si siguranta fiecarui cetatean. Prin sistemul de asigurare obligatorie a locuintei, casele noastre vor fi protejate si ne va fi mult mai usor, cu banii primiti de la companiile de asigurari, sa ne refacem caminul."

"Industria de asigurari se implica tot mai activ in ceea ce inseamna educarea si informarea publicului larg cu privire la conceptul de asigurare. Sustinerea campaniilor lansate de APPA reprezinta dovada certa a acestui fapt. Importanta proiectelor noastre este amplificata si de sprijinul deosebit care ne este acordat de autoritatile publice", a declarat Alexandru CIUNCAN, Secretarul General al APPA.