Asigurarile de sanatate si pensiile private, pe primele locuri in optiunile angajatilor

Asigurari sanatate

Asigurarile private de sanatate si pensiile private se afla pe primele pozitii in topul beneficiilor extrasalariale solicitate de romani, mai ales in conditiile in care facilitatile acordate de catre angajatori s-au diminuat considerabil in ultima perioada.

Astfel, aceste aspecte au constituit subiectul emisiunii "Gandeste BIZ" din data de 20 octombrie a.c., realizata de Radio France Internationale, in parteneriat cu Revista PRIMM Asigurari & Pensii.

"Serviciile private de sanatate (asigurari sau abonamente), precum si pensiile private ocupa primele doua locuri in preferintele romanilor din punctul de vedere al beneficiilor extrasalariale dorite. Acest fapt nu este deloc intamplator in conditiile in care agenda publica este dominata de dezbaterile cu privire la absenta fondurilor destinate sistemului public de sanatate sau de pensii. Pana acum, romanii se orientau catre beneficiile cu rezultate vizibile pe termen scurt, cei mai multi gandindu-se ca mai au timp pentru a economisi pentru pensie", a subliniat Alex ROSCA, Redactor Sef al Publicatiilor XPRIMM.

De altfel, si pe piata asigurarilor de viata actualele conditii economice au marcat o serie de schimbari. "In contextul incertitudinii actuale cu privire la sistemul financiar, preferintele romanilor in materie de asigurari de viata s-au schimbat, acestia orientandu-se cu precadere spre produsele clasice, de protectie, decat pe cele de investitie. In aceste conditii, clasamentul pe piata locala de asigurari de viata s-a modificat, VIENNA Insurance Group devenind lider pe segmentul asigurarilor traditionale", a declarat Sergiu COSTACHE, Director General, Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Piata asigurarilor de sanatate s-a cifrat, in primele sase luni ale anului 2009, la circa 3 mil. EUR, avand insa, o evolutie descrescatoare, in moneda europeana, de -19,4%.