BCR Asigurari: Profit de peste 14,4 mil. lei in 2010 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

BCR Asigurari: Profit de peste 14,4 mil. lei in 2010

Sigla BCR

BCR Asigurari VIG a inregistrat in anul 2010 profit in valoare de 14,43

mil. lei, potrivit standardelor IFRS. Acest rezultat vine ca urmare a

implementarii, in cursul anului trecut, a unei strategii de

eficientizare a activitatilor de back office si de solutionare daune,

precum si a optimizarii procesului de control al costurilor

administrative si de achizitii. Aceste masuri au avut ca efect o

crestere a eficientei si un control mai bun al costurilor, in pofida

mediului economic dificil.

In acelasi timp, BCR Asigurari a subscris in anul 2010 un volum de prime brute de peste 522 mil. lei (aproximativ 125 mil. EUR), potrivit standardelor IFRS, date auditate, cu 9% sub rezultatul din 2009, consolidandu-si pozitia a cincea in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

"Rezultatele financiare ale anului 2010 vin sa confirme deciziile strategice de reorientare a afacerilor initiate in anii precedenti si care acum isi dovedesc eficienta. Am reusit sa obtinem profit intr-un climat economic ostil; de asemenea, ne-am mentinut volumul de business relativ constant, chiar daca piata asigurarilor a resimtit destul de puternic efectele crizei", a declarat Mihail TECAU, Presedinte al Directoratului BCR Asigurari.

Structura portofoliului de asigurari a cunoscut modificari ca urmare a reorientarii liniilor de business catre o activitate de subscriere calitativa, care a condus la implementarea unor masuri de management prudential pentru o parte din asigurati. In comparatie cu anul trecut, cea mai mare crestere ca pondere in structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurarile de raspunderi civile generale, urmate de RCA, cu o majorare de 25% si de property, cu un plus de 6%. Asigurarile auto facultative (CASCO), au urmat tendinta generala negativa a pietei de profil si a activitatii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de CASCO si al introducerii sistemului bonus-malus.

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a scazut cu 7,9%, pana la suma de 357 mil. lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG.

In anul 2010, BCR Asigurari a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 mil. lei, pentru o polita de asigurare tip property.

BCR Asigurari VIG a lansat in acest an, in premiera pe piata de asigurari din Romania, aplicatia de asistenta prin telefon "iPhone Insurance Assistance - BCR Asigurari VIG", destinata utilizatorilor de telefoane tip Smartphone. Cu ajutorul acestei aplicatii, clientii pot simplifica si urgenta procesul de solutionare a daunelor prin trimiterea de fotografii direct catre Centrul de Daune al BCR Asigurari VIG.

"Componenta tehnologica devine tot mai importanta pentru clientii nostri, iar Iphone-ul a creat un trend in randul utilizatorilor de telefoane smartphone. BCR Asigurari este prima companie de pe piata de asigurari care a dezvoltat o aplicatie de simplificare a daunelor, pentru acest tip de telefon. Intr-o perioada in care, mai mult ca oricand, clientii cauta sa maximizeze beneficiile in urma unei achizitii, BCR Asigurari va continua sa ofere servicii conexe de calitate, adaptate tehnologiilor smartphone si care sa raspunda nevoilor de asigurare ale clientilor", a continuat Mihail TECAU.