Bogdan ANDRIESCU este noul Director General al Institutului de Management in Asigurari

CSA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis numirea lui Bogdan ANDRIESCU in functia de Director General al Institutului de Management in Asigurari (IMA).
"Pregatirea profesionala a celor care lucreaza in asigurari a

constituit intotdeauna o prioritate pentru mine, atat ca Presedinte al

UNSICAR, cat si ca participant direct la activitatea de asigurare. Sunt

convins ca experienta mea de 20 de ani in relatiile directe cu

consumatorii de asigurari ma va ajuta ca, din pozitia de Director

General al IMA, sa contribui la profesionalizarea tuturor celor

implicati in activitatea de asigurare si intermediere in asigurari", ne-a

declarat Bogdan ANDRIESCU, investit oficial in functie luni, 17

ianuarie a.c.

IMA este o institutie de educatie profesionala fondata de catre CSA in

2009, ca fundatie, si are ca principal obiectiv pregatirea,

perfectionarea si specializarea profesionala a persoanelor care

lucreaza in domeniul asigurarilor, precum si atestarea si coordonarea

activitatii de calificare profesionala a celor care doresc sa dezvolte o cariera in asigurari.

In vederea implementarii legislatiei referitoare la pregatirea profesionala unitara a personalului din asigurari, Consiliul CSA a decis totodata componenta Comisiei de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale, comisie prevazuta de Normele privind activitatea entitatilor care organizeaza cursuri de pregatire profesionala unitara a personalului din asigurari, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.6/2010, astfel: Conf.univ.dr. Daniela POPA - Presedinte, Anabella RUSE - Membru, Doina NEAGU - Membru.

Aceste norme stabilesc conditiile de atestare pe care trebuie sa le indeplineasca furnizorii de cursuri de calificare profesionala, specializare/perfectionare profesionala sau pregatire profesionala continua, in scopul asigurarii unei educatii profesionale de calitate si unitare in domeniul asigurarilor.

"Aceste doua decizii reprezinta un pas inainte pentru punerea in practica a proiectului CSA de crestere a calitatii pregatirii profesionale in domeniul asigurarilor. Consider ca este foarte important ca persoanele care lucreaza in asigurari si indeosebi cei care intra in contact direct cu asiguratii sa aiba o calificare profesionala corespunzatoare, intrucat in acest fel va creste calitatea serviciilor atat in momentul incheierii asigurarii, cat mai ales in faza de lichidare a daunelor si plata a despagubirilor", a declarat Presedintele CSA, Angela TONCESCU.

Comisia de monitorizare are drept obiectiv evaluarea programelor de pregatire profesionala si a modului de aplicare a acestora, avand urmatoarele atributii principale:
- analizarea documentatiilor depuse de entitatile care doresc sa devina furnizori de programe educationale in domeniul asigurarilor si formularea de propuneri catre Consiliul CSA;
- atestarea lectorilor pentru programele de pregatire profesionala in domeniul asigurarilor;
- monitorizarea furnizorilor de programe educationale, in sensul respectarii conditiilor sub care au fost aprobate programele pe pregatire profesionala.