Criza impulsioneaza brokerajul in asigurari

broker colaj

Intr-o perioada in care conteaza orice economie pe care o poti face, romanii au inceput sa aprecieze valoarea consultantei oferita de un broker de asigurare. Astfel, in conditiile in care in 2009 brokerii de asigurare au intermediat 36% din valoarea subscrierilor din piata, in crestere cu 6% fata de anul precedent, liderii si specialistii in domeniu se asteapta ca si pe viitor rolul brokerilor sa creasca semnificativ.

"Din punct de vedere al perceptiei publicului, rolul brokerului de asigurare era oricum pe trend crescator in ultimii ani. Situatia de criza nu a facut decat sa confirme ca perceptia era corecta: brokerul iti poate oferi solutia optima la pretul corect. Nu spun <la cel mai mic pret>, ci <la pretul corect>, nuanta care a inceput sa fie constientizata si de clientii nostri. Probabil in 2010 brokerii vor ajunge sa intermedieze 40% din subscrieri, iar in 2-3 ani vor ajunge la 50%, ceea ce va situa Romania pe trendul european si mondial din acest punct de vedere", a declarat, pentru Buletinele Informative XPRIMM, Director General al POWER Insurance Broker.

De asemenea, Silviu MACRINEANU considera ca o serie de probleme cauzate de criza ar fi putut fi evitate daca publicul ar fi fost suficient de informat cu privire la rolul si importanta produselor de asigurare.

"Multe probleme puteau fi evitate daca ne-am fi adus aminte de niste percepte vechi, arhicunoscute, cum ar fi: prevedere, cumpatare, grija zilei de maine. Asadar, argumentele care trebuie sa convinga clientii de necesitatea incheierii unei polite de asigurare sunt aceleasi de sute de ani. Trebuie doar repetate suficient de des pentru ca oamenii sa le constientizeze", a adaugat oficialul POWER Insurance Broker.

Despre cum s-a schimbat rolul brokerilor in vreme de criza si care este strategia pe care trebuie sa o dezvolte companiile de brokeraj pentru a-si mentine ascensiunea se va discuta cu prilejul "Zilei Brokerilor" din cadrul FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari 2010. POWER Insurance Broker este Partener al acestui eveniment, precum si al intregului eveniment FIAR 2010.