GENERALI Asigurari si ARDAF vor fuziona sub numele GENERALI Romania pentru a intra in TOP 5 asiguratori

Sigla Generali

Reprezentantii GENERALI in Romania au anuntat astazi intentia grupului

de a fuziona cele doua companii detinute pe piata locala, GENERALI

Asigurari si ARDAF. Noua entitate va purta numele GENERALI Romania,

insa va functiona pe piata cu doua branduri independente, GENERALI si

ARDAF, mentinandu-si totodata cele doua retele de vanzare. Fuziunea va

consolida pozitia grupului GENERALI, cresterea cotei de piata in aceste

conditii urmand sa propulseze noua companie in Top 5.

"Fuziunea ofera o perspectiva extraordinara de dezvoltare, in beneficiul clientilor, al angajatilor, al retelelor de vanzari, al partenerilor si al actionarilor. Sub umbrela noii entitati, GENERALI Romania, vom putea valorifica mai bine atuurile celor doua marci si ne vom putea servi clientii si mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezentei nationale extinse si al angajamentului de imbunatatire permanenta a serviciilor. Fuziunea va crea o companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta si va consolida prezenta strategica, pe termen lung, a grupului GENERALI in Romania, in concordanta cu planurile actionarilor", a declarat Marie KOVAROVA, Coordonator al operatiunilor GENERALI Group in Romania.

Procedura juridica de fuziune implica absorbtia GENERALI Asigurari de catre ARDAF, optiune ce a rezultat din analiza preliminara derulata. Aceasta procedura, care este doar o formalitate tehnica, a fost determinata pe baza respectarii aspectelor legale, de reglementare, financiare si operationale ale fuziunii si nu va influenta forma noii entitati. Fara a afecta scopul si obiectivele planului de reorganizare, caile de derulare legala a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, in functie de indicatiile si solicitarile venite din partea autoritatilor competente.

Data efectiva a fuziunii depinde in mod direct de indeplinirea tuturor cerintelor legale, operatiunea urmand sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Pana atunci, GENERALI Asigurari si ARDAF vor continua sa isi indeplineasca angajamentele curente si anterioare asumate fata de clienti si parteneri, sa vanda produse si sa emita polite in conditii normale. Dupa fuziune, GENERALI Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii.

"Fuziunea va crea posibilitatea ca operatiunile de asigurari ale grupului sa atinga o eficienta crescuta. De asemenea, schimbul de know-how si utilizarea comuna a celor mai bune practici de lucru vor permite noii entitati sa atinga niveluri si mai inalte ale standardelor de calitate pentru toate produsele", au precizat reprezentantii GENERALI.