Incendiul de la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania

Casa in flacari

Conform primelor estimari interne, realizate de compania GENERALI, incendiul de la complexul Dragonul Rosu, detinut de NIRO Investment, ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei asigurarilor din Romania, a declarat, ieri, Marie KOVAROVA, CEO, GENERALI Asigurari.

"In acest moment, suntem in curs de evaluare a daunelor. Pentru asigurarea unei neutralitati a acestui proces, GENERALI a contractat experti internationali in daune, loss adjusteri. Fiind vorba in acest caz despre o dauna de mare amploare, am implicat societati de experti independenti internationali, cu specializari multiple, care lucreaza cu cele mai mari companii de asigurari de pe plan international", a precizat Marie KOVAROVA.

"Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a GENERALI Asigurari nu va fi afectata. In plus, avem un renume in ceea ce priveste instrumentarea si lichidarea corecta si la timp a daunelor. Suntem de multi ani unul dintre liderii pietei de asigurari corporate, cu o experienta de 17 ani pe piata romaneasca moderna si 179 de ani de know-how international", a subliniat oficialul citat.
Peste 1.000 de standuri au ars in incendiul de saptamana trecuta in complexul Dragonul Rosu, fiind afectate, in principal, cladirile 5 si 6.