ING Asigurari de Viata a crescut cu 3% in 2010, insa profitul s-a redus la jumatate | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

ING Asigurari de Viata a crescut cu 3% in 2010, insa profitul s-a redus la jumatate

umbrela asigurari

Pe segmentul de asigurari de viata, 2010 a adus evolutii pozitive in privinta retentiei si o apetenta sporita pentru produsele care ofera beneficii multiple. In acest context, ING Asigurari de Viata a incheiat anul cu o crestere de 3% fata de 2009, volumul primelor brute subscrise urcand la 543,4 mil. lei, in timp ce profitul brut a scazut la 46,47 mil. lei, de la 92,7 mil. lei in 2009.

"Rezultatul este in concordanta cu obiectivele stabilite si a fost influentat de proiectele realizate pentru lansarea de noi produse, extinderea canalelor de distributie si cresterea beneficiilor si serviciilor oferite clientilor, alaturi de investitiile generate de dezvoltarea semnificativa a activitatii din Pilonul III", a precizat compania.

"Pentru industria de asigurari de viata, 2010 a fost anul stabilizarii dupa o perioada destul de agitata - un an in care, in pofida presiunilor induse de masurile macro si a atitudinii mai rezervate a consumatorilor, am remarcat si semnale imbucuratoare in privinta retentiei clientilor si resurselor alocate. Pentru ING, 2010 a insemnat o evolutie stabila in zona asigurarilor de viata si o dezvoltare semnificativa a activitatii de pensii facultative, activele nete ale fondurilor din Pilonul III inregistrand o crestere de 70% fata de 2009", a declarat Directorul General al ING Asigurari de Viata, Cornelia COMAN.

In 2010, s-a observat cresterea interesului pentru asigurarile unit-linked, ponderea acestora in portofoliu fiind de 56% la sfarsitul lui 2010, dupa ce, pe parcursul anului au fost incheiate cu 39% mai multe polite decat in 2009.

De asemenea, lansarea produselor cu prima unica si protejarea capitalului net investit au generat o crestere semnificativa a resurselor mobilizate, prima bruta medie fiind mai mare cu 21% (pana la 1.515 lei) in cazul contractelor incheiate in 2010 fata de 2009. In acelasi timp, nivelul mediu al sumei asigurate pentru portofoliul de asigurari noi din 2010 a ajuns la 44.112 lei, cu 11% mai ridicat fata de nivelul din anul precedent. Valoarea activelor financiare in administrare a avansat cu 11,2%, pana la 1,99 mld. lei la sfarsitul anului 2010.

In ceea ce priveste rata lapsarilor, evolutia pozitiva in privinta retentiei clientilor s‐a consolidat, numarul de contracte rascumparate si reziliate in 2010 fiind cu 30% mai mic fata de 2009.

"In ceea ce priveste strategia ING Asigurari de Viata pentru 2011, principalele obiective pe care le vizam sunt mentinerea cotei actuale de piata si consolidarea pozitiei de lider. Vom fi consecventi, si anul acesta, in demersurile de crestere a beneficiilor si transparentei in relatia cu consumatorii, precum si in cele de imbunatatire a procesul de vanzare si a profesionalismului consultantilor nostri. Nu in ultimul rand, dupa un an bogat in lansari in zona produselor unit-linked, in 2011 ne completam oferta de planuri de protectie cu un produs de asigurare de boli grave, pentru a raspunde nevoilor consumatorilor pe zona de sanatate, si continuam seria lansarilor de produse structurate", a afirmat Cornelia COMAN.

Investitiile realizate in 2010 au inclus, pe langa scaderea unor categorii de taxe la produsele unit-linked, lansarea sistemului de feedback din partea clientilor de asigurari de viata si de pensii facultative Net Promoter, a noii generatii de produse unit-linked, GenT, si a doua produse unit‐linked din gama ING Selectis, cu prima unica si protectia capitalului net investit.