Ionel DIMA, AVUS: "Asiguratorii trebuie sa creasca prima RCA!" | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Ionel DIMA, AVUS: "Asiguratorii trebuie sa creasca prima RCA!"

rca

La mai bine de un an de la declansarea crizei financiare care a lovit piata asigurarilor, nu toti actorii din acest sector si-au invatat lectiile. Ionel DIMA, Vicepresedinte al AVUS International si specialist cunoscut in piata de asigurari, considera ca marea greseala a asiguratorilor care vand polite RCA este aceea ca nu au indraznit, desi este nevoie, sa creasca semnificativ costul primei.

Pentru a iesi de sub presiunea actuala a crizei, "asiguratorii trebuie sa creasca prima RCA, sa creeze pachete prin care sa ofere RCA, CASCO si alte servicii conexe, cu limite de acoperire pe nivele, sa se concentreze mai mult pe alte segmente, pentru a-si echilibra portofoliile. RCA-ul trebuie sa inceteze a fi un produs gol, fara fond si forma, neexplicat si neinteles, <o taxa>, <un impozit>, asiguratorii fiind cei interesati in a-l explicita si prezenta pietei in adevarata lumina si importanta", a declarat, pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM, Ionel DIMA.

"De asemenea, asiguratorii trebuie sa creeze un sistem tabelar de cuantificare a despagubirilor la vatamari corporale si/sau deces pe care sa-l aplice voluntar intr-o regularizare pro-activa de dauna pentru a evita cat de mult posibil solutionarea pe calea instantelor de judecata", a adaugat Vicepresedintele AVUS International.

AVUS este Partener al Conferintei "Ziua Asigurarilor Auto" din cadrul FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari 2010. Va invitam sa luati parte la aceasta intalnire in cadrul careia se va analiza modul in care companiile de asigurari care activeaza si pe segmentul auto au invatat lectiile crizei. Totodata, se vor stabili si principalele obiective pe care acestea trebuie sa le indeplineasca pentru a depasi aceasta perioada nefavorabila.