Noi modificari ale Normei RCA | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Noi modificari ale Normei RCA

rca

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a adus, prin Ordinul nr. 5/2010, o serie de modificari ale Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in data de 26 mai a.c.

Astfel, modificarile vizeaza urmatoarele aspecte:
• interzicerea externalizarii serviciilor de constatare si lichidare a daunelor pe segmentul de RCA;
• stabilirea dreptului la despagubire se va face cu respectarea prevederilor legale in vigoare, in baza tuturor documentelor depuse la dosarul de dauna, respectiv in baza formularului de constatare amiabila sau a procesului verbal intocmit de Politie si a oricaror alte mijloace de proba depuse la dosar;
• in cazul unei daune totale, daca persoana pagubita face dovada radierii din circulatie a vehiculului si valorificarii integrale a acestuia catre o unitate specializata in dezmembrarea si reciclarea vehiculelor, valoarea ramasa e cea inscrisa in documentele justificative eliberate de unitatea respectiva, fara a putea depasi 25% din valoarea masinii la data producerii accidentului.

"Aceasta ultima modificare este o solutie pentru eliminarea sau pentru limitarea fenomenului de frauda, incurajand scoaterea din circulatie a vehiculelor aflate in dauna totala", a declarat Mona CUCU, Directorul Directiei Reglementare si Autorizare Asigurari Obligatorii din cadrul CSA.