Noi sanctiuni de la CSA pe piata de brokeraj

CSA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis sanctionarea companiei MLR INTER-ASIG Broker de Asigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr.308 din 12 mai a.c. De asemenea, Consiliul CSA a suspendat, la cerere, activitatea societatii SITAL Asigurari Broker de Asigurare, decizie publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii trecute.
In prezent, sunt autorizati de catre CSA aproximativ 450 de intermediari.

Specialistii si reprezentantii pietei de intermediere in asigurari estimeaza ca subscrierile realizate de companiile de asigurari prin intermediul brokerilor se vor mentine, in continuare, pe un trend ascendent, desi 80% din afacerile brokerilor sunt concentrate catre industria auto, sector puternic afectat de criza.

In pofida conditiilor economice nefavorabile si a afacerilor in scadere consemnate de un numar semnificativ de jucatori din piata, ponderea pietei de brokeraj in totalul pietei asigurarilor a depasit, procentual, pragul de 30%, in 2009, potrivit Revistei de Specialitate INSURANCE Profile.