OMNIASIG personalizeaza tarifele RCA in avantajul clientilor care nu produc daune

sigla Omniasig

OMNIASIG, cea de a doua companie din piata asigurarilor, a lansat un portal de asigurari, care permite angajatilor din vanzari ai companiei si tuturor intermediarilor emiterea electronica a politelor RCA. Portalul acceseaza automat baza de date CEDAM care contine istoricul daunalitatii clientilor posesori de RCA si, de asemenea, calculeaza bonus-malus pentru toti asiguratii.

Astfel, prin intermediul portalului, angajatii companiei, agentii si brokerii cu care colaboreaza vor analiza automat profilul clientului, urmand sa ii calculeze prima RCA personalizat, aplicand o reducere sau o majorare a acesteia in functie de istoricul daunalitatii asiguratului.

"Elementul de noutate pe care il introduce acum OMNIASIG este faptul ca tariful RCA pentru 2010 este unul care pune accent pe profilul clientului si pe istoricul daunalitatii, astfel incat clientii cu un grad de risc mai scazut sa nu mai fie afectati in prima lor de asigurare de catre clientii care au un grad de risc mai ridicat. Toti acesti factori de risc, precum si caracteristicile tehnice ale vehiculului, duc la un tarif de baza personalizat ce va permite o plata diferita a primei de asigurare pe categorii de asigurati", precizeaza compania intr-un comunicat.

Sistemul bonus-malus este, in esenta, un proiect de responsabilizare a conducatorilor auto, pus in aplicare incepand cu 1 ianuarie 2010, alaturi de emiterea electronica a politelor RCA, prin normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Astfel, sistemul bonus-malus presupune acordarea de reduceri la prima RCA conducatorilor auto care nu au provocat accidente sau majorari ale acesteia in cazul celor care au produs unul sau mai multe accidente pe parcursul anului anterior de asigurare. Practic, conform acestui sistem, "pretul" asigurarii va creste sau va scadea in functie de cat de incarcat sau de curat este "cazierul rutier" al soferului.