Perceptia oamenilor vizavi de nevoia de asigurare, principala provocare in 2011

Masina avariata

Vor face jucatorii pietei de asigurari acea miscare inspirata ce va genera o schimbare brusca de mentalitate a cumparatorilor? Vor deveni romanii constienti ca trebuie sa asigure ceea ce au acumulat in ultimii ani, renuntand la o parte din confort sau se vor limita la nevoile de baza si la pastrarea nivelului de confort din ultimii ani? Modul in care oamenii vor privi nevoia de asigurare, in conditiile in care puterea lor de cumparare este din ce in ce mai mica va ramane principala provocare a pietei de brokeraj in 2011, potrivit lui Alexandru PINTILIE, Partener, PINTILIE Broker de Asigurare.

"Aproape o jumatate dintre clientii nostri provin din mediul online, deci au un comportament atipic fata de restul tarii. Pe noi ne privesc ca pe un instrument util, de informare. Faptul ca anul trecut 700.000 de utilizatori au verificat tarifele RCA inainte de a decide sa cumpere pe rca-ieftin.ro ne bucura. Ce nu ne bucura foarte tare, in schimb, este ca acestia au ales sa cumpere tot prin metoda traditionala, dupa ce au aflat care varianta de asigurare este mai avantajoasa pentru ei. Cred ca, la acest moment, s-a atins un numar important de clienti care au inteles cu adevarat notiunea de broker. Urmatorul pas este si sa capete incredere si sa achizitioneze printr-un broker", a declarat Alexandru PINTILIE, intr-un interviu acordat XPRIMM Newsletters.

Pentru PINTILIE Broker, anul 2010 "a fost un an mai bun, cu o crestere semnificativa a vanzarilor pe partea de agentii clasice, dar si pe online", volumul de prime intermediate totalizand circa 23,15 mil. lei.

Potrivit liderului PINTILIE Broker, printre reusitele din 2010 se afla dezvoltarea activitatii online printr-un nou site (www.asiguratorii.ro), care vine in intampinarea clientilor cu oferte de asigurari de locuinte si medicale, marirea echipei, realizarea conexiunii directe cu serverele celor mai importanti asiguratori, precum si deschiderea a trei noi agentii clasice.

Principalul obiectiv al companiei pentru anul 2011 este consolidarea afacerii si pastrarea unei cresteri sanatoase, principalele oportunitati pe care va miza PINTILIE Broker fiind asigurarea obligatorie a locuintei si criza financiara, care obliga consumatorii la un comportament de consum diferit.