Protest in fata sediului CSA

Protest

Ieri, 22 februarie a.c., ASSAI - Asociatia Societatilor de Service Auto Independente a organizat o actiune de protest in fata sediului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Dupa pichetarea sediului autoritatii de supraveghere, manifestantii s-au mutat in Piata Constitutiei.

Unul dintre principalele motive mentionate de protestatari este, "cresterea nejustificata a tarifelor RCA, prin reglementari si legi permisive". In acelasi timp, reprezentantii ASSAI reclama intarzierea platilor aferente serviciilor de reparatie prestate de catre service-urile auto, in baza politelor de asigurare CASCO si RCA.

In replica la declaratiile ASSAI, CSA a precizat ca "nu are competenta legala de a interveni in litigiile comerciale aparute intre societatile de service si societatile de asigurare".

In acelasi timp, ApPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor a dat publicitatii o Scrisoare Deschisa care reflecta punctul sau de vedere cu privire la rolul politei RCA in conjunctura economica si sociala actuala.

De asemenea, materialul prezinta si explica publicului larg si o serie de factori ce stau la baza evolutiei tarifelor la politele RCA.