Soferii se inteleg intre ei pentru a-si repara masinile pe banii asiguratorilor | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Soferii se inteleg intre ei pentru a-si repara masinile pe banii asiguratorilor

hands shake

Profitand de procedura constatarii amiabile a accidentelor, soferii se inteleg intre ei pentru a-si repara masinile pe banii asiguratorilor, iar daca isi gasesc masina deja lovita in parcare, ei apeleaza la un prieten sa ii ajute.

Aceste practici au avut ca efect majorarea despagubirilor platite de companiile de asigurari pe segmentul auto, Gandul.

In plus, si frica de amenzile Politiei, de punctele de penalizare sau suspendarea permisului i-au determinat pe unii soferi implicati in accidente soldate doar cu pagube materiale sa foloseasca, dupa 1 iulie, formularul de constat amiabil, in loc sa apeleze la agentii de circulatie.

"Este nevoie macar de un an pentru a putea spune cu certitudine daca introducerea constatului amiabil a contribuit la majorarea despagubirilor platite de companiile de asigurari. Dar senzatia aceasta este", a declarat Catalin Stroe, directorul diviziei de vanzari din cadrul Asirom.

Acesta este un sistem de asigurari prin care prima platita de client poate fi redusa (bonus) daca in anul anterior asiguratul nu a avut daune sau poate fi majorata (malus) daca soferul a avut accidente.

Presedintele Uniqa Asigurari, Ileana Horvath, a recunoscut public, recent, ca in ultimele luni au crescut daunele ca urmare a aplicarii procedurii de constatare amiabila.